Arde Land Projekat 2

Novi kompleks od 6 modernih kuća sagrađenih po najvišim evropskim standardima, u mirnom i bezbednom delu Niša. Obezbedite svoje mesto sada!

Lokacija

Stambeni kompleks nalazi se na mirnoj lokaciji u Nišu, u ulici Majora Gavrilovića, u naselju Donja Vrežina, opština Pantelej.

 

Lokacija je potpuno infrastrukturno opremljena. Do same lokacije se dolazi asfaltiranim ulicama koje su opremljene javnom rasvetom. Pored samog kompleksa se nalazi stajalište za javni prevoz. Reka Nišava i uređeno priobalje je udaljeno od kompleksa 1 km. U neposrednoj blizini se nalaze osnovne škole, vrtići, crkva, marketi, tržni centri, bioskop, privatne klinike i banke. Na svega 2,8 km se nalazi uključenje za auto put E80.

1.3 km udaljena od Stop Shopa

1.5 km udaljena od Lidla

2.6 km udaljena od OŠ “Miroslav Antić”

2.8 km udaljena auto puta E80

2

Stambena objekta

6

Stambenih jedinica

10

Parking mesta

Objekat 1

Ukupna bruto površina jedinice

126,00 m²

Ukupna neto površina jedinice

93,00 m²

Ukupna površina dvorišta

30,00 – 80.00 m²

Površina ostave

4,0 m²

Broj parking mesta

3

Osnova prizemlja

 1. Degažman
 2. Tehnička prostorija
 3. WC
 4. Hodnik
 5. Stepenište
 6. Kuhinja
 7. Trpezarija
 8. Dnevna soba
 9. Ostava
 10. Terasa

Osnova sprata

 1. Stepenište
 2. Hodnik
 3. Kupatilo
 4. Dečija spavaća soba
 5. Dečija spavaća soba
 6. Glavna spavaća soba
 7. Terasa

Objekat 2

Ukupna bruto površina jedinice

185,00 m²
 

Ukupna neto površina jedinice

135,00 m²

Ukupna površina dvorišta

30,00 – 80.00 m²

Površina ostave

4,0 m²

Broj parking mesta

3

Osnova prizemlja

 1. Degažman
 2. Tehnička prostorija
 3. WC
 4. Hodnik
 5. Stepenište
 6. Kuhinja
 7. Trpezarija
 8. Dnevna soba
 9. Ostava
 10. Terasa

Osnova I sprata

 1. Stepenište
 2. Hodnik
 3. Kupatilo
 4. Dečija spavaća soba
 5. Dečija spavaća soba
 6. Glavna spavaća soba
 7. Terasa

Osnova II sprata

 1. Stepenište
 2. Hodnik
 3. Kupatilo
 4. Glavna spavaća soba
 5. Garderober
 6. Terasa
 7. Terasa

Enterijer

“Mi oblikujemo svoje domove i onda naši domovi oblikuju nas” – Vinston Čerčil

Unutrašnja obrada podova i zidova ne ograničava korisnika na određeni stil, jer odabir nameštaja treba da ukazuje na lični stil i preferencije vlasnika doma. Moderan dizajn enterijera poštuje vaš ukus i dozvoljava vam da sami napravite svoj stil, u tome je njegova magija.

Informacije o objektima

Arde land 2 je kompleks zatvorenog tipa, koji pruža svojim stanarima maksimalan komfor i slobodu. Formiraju ga 2 objekta sa ukupno šest stambenih jedinica različitih dimenzija i organizacije. Svaka jedinica ima pešački prilaz sa zajedničke komunikacije na kojoj je ograničen pristup, odakle je i predviđen ulaz u objekte. Pristupna komunikacija se završava zajedničkom zelenom površinom, uređenom za rekreativne aktivnosti. Svaka stambena jedinica poseduje kvalitetno opremljen unutrašnji prostor, parking mesto, privatno ograđeno dvorište i ostavu kao zasebnu jedinicu.
Pri izboru materijala i konstruktivnog sklopa objekata, poseban akcenat je stavljen na savremeni dizajn, funkcionalnost i dobru termičku i zvučnu izolovanost. Da bi se dobio objekat sa visokim komforom stanovanja korišćena je kombinacija savremenih materijala i tehnologije koje zadovoljavaju standard za izgradnju pasivnih, samoodrživih objekata.
Osnovna konstrukcija kuća je od LLD elemenata po sistemu evropskih proizvođača sa sertifikovanim rešenjima. Svi elementi konstrukcije su kvaliteta koji zadovoljava najviše standarde gradnje i poseduju atestnu dokumentaciju.
Izolacija u svim spoljašnjim konstrukcijama iznosi 30cm, raspoređena u slojevima što povećava termičku moć samog sklopa. Termička moć svih konstrukcija zadovoljava standard pasivne gradnje, gde se postiže maksimalni toplotni komfor uz minimalnu potrošnju energije.

(prema Passivhaus Institut-u)
Specifična potrebna energija za grejanje max. 15kWh/m2 grejane korisne površine
Specifična potrebna primarna energija za grejanje, hlađenje, PTV, električna energije za sve kućne uređaje
– max. 120 kWh/m2
Toplotno opterećenje – max. 10 W/m2
Vazdušna propustljivost pri n50 – max. 0.6/h
Zimski komfor – operativna temperatura ≥ 20 ºC

Završna obloga, odnosno fasada, rađena je u kombinaciji demit fasade i obloge od fasadne opeke. Obloga od fasadne opeke je bezvremenski klasik, koji osim estetskog svojstva utiče na poboljšanje zvučne izolacije i produžava vek trajanja fasade.

Prozori i klizno podizni sistemi su u drvo aluminijum konstrukciji opremljeni zaštitom od sunca i insekata na elektro pogon proizvođača Smaj produkt. Osim visokih zvučnih i termičkih performansi, stolarija je savremenog dizajna što dodatno utiče na celokupan izgled objekta i samih prostorija unutar njega.
U objektima je predviđen sistem podnog grejanja preko električnog kotla, a hlađenje preko klima jedinice. Sistem je automatizovan i moguće je upravljanje preko aplikacija na mobilnom telefonu korisnika u svakom trenutku. Dnevna zona u objektima je opremljena i sistemom ventilacije sa rekuperatorom. Rekuperator kontroliše vlažnost i svežinu vazduha, što smanjuje broj potrebnih provetravanja i gubitak energije.
Podne obloge su u zavisnosti od namene prostorija birane prvenstveno prema svojim funkcionalnim karakteristikama, a zatim, i ništa manje bitno, po estetici. U sanitarnim prostorijama, ulaznim partijama i pomoćnim ostavama predviđena je keramika eminentnog svetskog proizvođača I klase, visokog kvaliteta i savremenog dizajna. U ostalim korisnim prostorijama predviđen je višeslojni parket, namenjen za sistem podnog grejanja.
Kupatila su opremljena modernom sanitarijom i opremom za kupatila, koja olakšavaju upotrebu. Kupatila predstavljaju spoj luksuza i komfora, tako imamo podno grejanje, tuš paravane, sušače peškira i drugi dodatni kupatilski nameštaj, koji pored toga što ulepšavaju izgled, takođe čuvaju kupatilo od propadanja.
U objektu su ugrađena enterijerska vrata. Sva vrata su sa skrivenim okovom, magnetnom bravom, od perforirane ispune i prirodnog furnira smrče, farbana u beloj pokrivnoj boji. Dnevna zona od ulaznog dela odvojena je staklenim vratima u punoj visini.
Unutar kompleksa je podeljeno dvorište na zajedničku komunikaciju koja je u behaton popločanju sa zelenim delovima koji oplemenjuju ulaz u objekat, i na privatna dvorišta. Privatna dvorišta su delimično popločana behaton pločama i predstavljaju produžetak dnevnog boravka, ostale površine su zelene površine pokrivene busen travom i niskim ukrasnim rastinjem. Dvorište je organizovano tako da omogućava prostor za igru, prostor za roštilj i okupljanje. Između susednih dvorišta je ograda koja obezbeđuje potpunu privatnost korisnicima. U sklopu dvorišta su ostave za svaku jedinicu zasebno.

Ardeland katalog

Preuzmite najnoviji katalog