Arde Land Projekat 1

Moderni kompleks od 4 kuća sagrađenih po najvišim evropskim standardima, u mirnom i bezbednom delu Niša. Obezbedite svoje mesto sada!

Lokacija

Stambeni kompleks nalazi se na mirnoj lokaciji u Nišu, u ulici Zorana Radosevljevića- Čupe, u naselju Donja Vrežina, opština Pantelej.

 

Lokacija je potpuno infrastrukturno opremljena. Do same lokacije se dolazi asfaltiranim ulicama koje su opremljene javnom rasvetom. Na 50 m od kompleksa se nalazi autobuska stanica. Reka Nišava i uređeno priobalje je udaljeno od kompleksa 1 km. U neposrednoj blizini se nalaze osnovne škole, vrtići, crkva, marketi, tržni centri, bioskop, privatne klinike i banke. Na svega 3 km se nalazi uključenje za auto put E80.

1.6 km udaljena od Lidla i OŠ “Miroslav Antić”

3 km udaljena od Stop Shopa i Auto puta E80

2

Stambena objekta

4

Stambene jedinice

8

Parking mesta

2

Stambena objekta

4

Stambene jedinice

8

Parking mesta

Objekat 1

Ukupna bruto površina – objekat 1a/1b

116,50 m²

Ukupna neto površina – objekat 1a/1b

87,00 m²

Ukupna površina dvorišta – objekat 1a/1b

66,00 m²

Površina ostave – objekat 1a/1b

4,0 m²

Broj parking mesta – objekat 1a/1b

2

Osnova prizemlja

 1. Hodnik
 2. WC
 3. Tehnička prostorija
 4. Stepenište
 5. Kuhinja
 6. Trpezarija
 7. Dnevna soba
 8. Terasa
 9. Ostava

Osnova sprata

 1. Stepenište
 2. Hodnik
 3. Kupatilo
 4. Radna soba
 5. Dečija soba
 6. Roditeljska soba

Objekat 1

Životni prostor jeste odraz naše ličnosti i našeg životnog stila. Uređenje, kompozicija i završna obrada poda, plafona i zidova u objektu daju opcije korisniku da životni prostor prilagodi svom načinu i tempu života. Mogućnost različite organizacije nameštaja daje veliku fleksibilnost i funkionalnost korisniku.

Objekat 2

Ukupna bruto površina – objekat 2a/2b

156,10 m²

Ukupna neto površina – objekat 2a/2b

118,80 m²

Ukupna površina dvorišta – objekat 2a/2b

114,00 m²

Površina ostave – objekat 2a/2b

4,0 m²

Broj parking mesta – objekat 2a/2b

2

Osnova prizemlja

 1. Hodnik
 2. Tehnička prostorija
 3. WC
 4. Radna soba
 5. Stepenište
 6. Kuhinja
 7. Trpezarija
 8. Dnevna soba
 9. Terasa
 10. Ostava

Osnova sprata

 1. Stepenište
 2. Hodnik
 3. WC
 4. Kupatilo
 5. Dečija soba
 6. Dečija soba
 7. Roditeljska soba

Objekat 2

Uređenje enterijera ima za cilj da Vaše prostorije učini ne samo lepšim, već i boljim za život. Koristeći neutralne tonove u obradi podova, zidova i stolarije ostavljamo korisniku mogućnost da prostor organizuje po svom ličnom ukusu i potrebama.

Informacije o objektima

Arde land je kompleks zatvorenog tipa, koji pruža svojim stanarima maksimalan komfor i slobodu. Formiraju ga 2 objekta sa ukupno četiri stambene jedinice različitih dimenzija i organizacije. Svaka jedinica ima pešački i kolski pristup sa zajedničke pristupne površine na kojoj je ograničen pristup. Svaka stambena jedinica poseduje kvalitetno opremljen unutrašnji prostor,dva parking mesta i privatno ograđeno dvorište.

Pri izboru materijala i konstruktivnog sklopa objekata, poseban akcenat je stavljen na savremeni dizajn, funkcionalnost i dobru termičku i zvučnu izolovanost. Da bi se dobio objekat sa visokim komforom stanovanja korišćena je kombinacija savremenih materijala i tehnologije koje zadovoljavaju standard za izgradnju pasivnih, samoodrživih objekata.

Osnovna konstrukcija kuća je od LLD elemenata po sistemu evropskih proizvođača sa sertifikovanim rešenjima. Svi elementi konstrukcije su kvaliteta koji zadovoljava najviše standarde gradnje i poseduju atestnu dokumentaciju.

Izolacija u svim spoljašnjim konstrukcijama iznosi 30cm, raspoređena u slojevima što povećava termičku moć samog sklopa. Termička moć svih konstrukcija zadovoljava standard pasivne gradnje, gde se postiže maksimalni toplotni komfor uz minimalnu potrošnju energije.

(prema Passivhaus Institut-u)
Specifična potrebna energija za grejanje max. 15kWh/m2 grejane korisne površine
Specifična potrebna primarna energija za grejanje, hlađenje, PTV, električna energije za sve kućne uređaje
– max. 120 kWh/m2
Toplotno opterećenje – max. 10 W/m2
Vazdušna propustljivost pri n50 – max. 0.6/h
Zimski komfor – operativna temperatura ≥ 20 ºC

Na stambenim jedinicama unutar kompleksa biće instalirana solarna elektrana od 5kW do 7kW po jedinici. Solarna elektrana će svojim kapacitetom zadovoljiti više od 70% potrebe za električnom energijom tokom boravka u objektu. Ostatak potrebne električne energije korisnici će dobijati iz elektro-energetske mreže i samim tim ostvariti veliku finansijsku uštedu.

Atraktivan dizajn stavlja ove objekte u predstavnike savremene arhitektutre u Nišu. Fasadna obrada je kombinacija demit fasade i panela u dizajnu drveta.


Prilikom projektovanja posebna pažnja se vodila o veličini i poziciji fasadnih otvora, što je rezultiralo osvetljenim prostorijama sa prijatnim pogledom na okolinu.


Prozori i klizno podizni sistemi su u drvo aluminijum konstrukciji opremljeni zaštitom od sunca i insekata na elektro pogon proizvođača Smaj produkt. Osim visokih zvučnih i termičkih performansi, stolarija je savremenog dizajna što dodatno utiče na celokupan izgled objekta i samih prostorija unutar njega.

U cilju podizanja nivoa komfora življenja, pri čemu se koriste prirodni resursi, predviđen je sistem grejanja i hlađenje preko toplotnih pumpi u sistemu vazduh-voda.


Svaka stambena jedinica ima nezavisan sistem, objekat se greje preko podnog grejanja, a hladi preko fenkojler jedinice.


Sistem je automatizovan i moguće je upravljanje preko aplikacija na mobilnom telefonu korisnika u svakom trenutku.


Dnevna zona u objektima je opremljena i sistemom ventilacije sa rekuperatorom. Pored najvažnije uloge ventilacionog uređaja u prostoriji – nadoknada potrošenog kiseonika, ovi sistemi regulišu i vlažnost vazduha, pogotovo u zimskom periodu

Podne obloge su u zavisnosti od namene prostorija birane prvenstveno prema svojim funkcionalnim karakteristikama, a zatim, i ništa manje bitno, po estetici.


U sanitarnim prostorijama, ulaznim partijama i pomoćnim ostavama predviđena je keramika eminentnog svetskog proizvođača I klase, visokog kvaliteta i savremenog dizajna.


U ostalim korisnim prostorijama predviđen je višeslojni Tarkettov hrastov parket napravljen od 100% hrastovog drveta, namenjen za sistem podnog grejanja.

Kupatila su opremljena modernom sanitarijom i opremom za kupatila, koja olakšava upotrebu i upotpunjuje ugođaj. Kupatila predstavljaju spoj luksuza i komfora, tako imamo podno grejanje, tuš paravane i drugi dodatni kupatilski nameštaj, koji pored toga što ulepšavaju izgled, takođe čuvaju kupatilo od propadanja, sprečavaju kvašenje peškira i drugih dodataka.

U objektu su ugrađena enterijerska vrata.


Sva vrata su sa skrivenim okovom, magnetnom bravom, od perforirane ispune i prirodnog furnira smrče, farbana u beloj pokrivnoj boji.


Dnevna zona od ulaznog dela odvojena je staklenim vratima u punoj visini.

Uređenje dvorišta jeste kreiranje skladne celine kojom je oplemenjeno okruženje.


Pristupne staze su popločane behaton pločama, ostale površine su zelene površine pokrivene busen travom i niskim ukrasnim rastinjem.


Dvorište je organizovano tako da omogućava prostor za igru, prostor za roštilj i okupljanje.


Između susednih dvorišta je ograda koja obezbeđuje potpunu privatnost korisnicima.

Ardeland katalog

Preuzmite najnoviji katalog